Rózsacsokor

Rózsacsokor


Rózsacsokor
Miről is szól ez a cikk röviden?
A rózsacsokor a legkedveltebb virágcsokor, ha virágküldésről van szó. Ha megkérdeznénk száz embert, hogy mondjon egy virágot, akkor 70 biztos, hogy a rózsát fogja mondani. A rózsából rengetegféle csokor és rózsakompozíció elkészíthető, nézzünk is meg párat

Rózsa körcsokor

rózsa
Talán a legáltalánosabb rózsa csokor a körcsokor. Ez a csokor akár már 10 szál rózsától is jól mutat, de minél nagyobb annál szebb, nem ritka a 80-100 szála körcsokor sem. Esküvői csokrok is készülnek ezzel a kötési móddal, és a születésnapi csokrokból sincs hiány. A kötés lényege a spirális elhelyezkedés, tehát a rózsák szorosan egymás mellé kerülnek, a szár spirálisan egymás mellé, így alakul ki a gömbforma és a szárak szimmetrikus elhelyezkedése. Azt is szokták mondani, hogyha egy körcsokor jól meg van kötve és a szárak spirálisan vannak kötve, akkor a rózsa szárakon meg kell állnia a csokornak, nem szabad eldőlnie, mindenesetre én azt javasolnám, hogy ezt ne próbáljuk ki, mer a csokor súlyánál fogva, ha egy rózsa szára picit hosszabb, akkor az kiemelkedhet a csokorból és a gömbformának vége.

Anyák napi rózsacsokor

rózsa
Az anyák napja nagyon szép ünnep, ugyanis az anyukákat, nagymamákat ünnepeljük és megköszönjük nekik, hogy felneveltek, tanítottak és gondoskodtak rólunk. Ezért Anyák napján az anyukák megérdemelnek egy csodaszép Anyák napi virágcsokrot. Ezen a napon leginkább a szezonális, vegyes színű rózsacsokrokat keresik azért, mert egy nagyobb csokornak az ára is elég kedvező és így akár egy 50 szálas rózsa csokor küldhető, mindössze 25 ezer forintért. Ezek a rózsacsokrok azért olcsóbbak, mert rövid szárúak és általában Magyarországi termelőktől származnak, tartósságra és kinézetre viszont megegyeznek a drága Holland rózsákkal. A vegyes színű rózsacsokornak minden anyuka nagyon örül, és sokan meghatódva pityeregnek, hogy a külföldön élő gyermekük megemlékezett róla.

Valentin napi rózsacsokor

rózsa
A Valentin nap a szerelmesek és a szeretet ünnepe. A Valentin nap a vörös rózsáról szól, viszont ekkor a vörös rózsa ára drágább, mint egy sima hétköznapon. Ennek az oka nem a virágkötők kapzsisága, hanem az, hogy ma már a rózsa nem a kertből származik, hanem a Holland tőzsdéről és mivel ilyenkor a vörös rózsára nagy az igény, ezért az ára a tőzsdén a duplájára emelkedik. Ennek ellenére a mestervirag.hu weblapon ekkor is vannak akciós vörös rózsa csokrok, tehát érdemes ilyenkor a weblapot felkeresni. A 20 szálas szorosan kötött rózsa csokor minden évben rendkívüli kedvezménnyel kapható, akik szeretnének nagyobb rózsacsokrot pl. 50 szálas, vagy 100 szálasat, azok is nyugodtan válasszák a mestervirágot. A rózsadobozoknak, rózsa boxoknak is nagy a sikere Valentin napon, de az egyedi üvegkocka és a ridikül vörös rózsákkal tűzdelve is kelendő ajándék. Aki a rózsakosarakat szereti, annak ajánljuk figyelmébe a különböző méretű rózsakosarakat 20 száltól 100 szálig. A Valentin nap vörös rózsával lesz tökéletes, találja meg a pénztárcájához illő rózsacsokrot!

Rózsacsokor
Név: Rózsacsokor E-mail: Cím:
1094 Budapest, Liliom u. 21, Pest, Magyarország

Kategória: rózsacsokor, Virágfajta: rózsa