Rózsa kosár

Rózsa kosár


Rózsa kosár
Miről is szól ez a cikk röviden?
Sok rémtörténet kering az interneten, de ne felejtsük el, hogy a virág “romlandó”, így a virágküldés is tartogathat meglepetéseket, ha nem választjuk meg kellőképpen azt akitől rendelünk! Nagy felelősség van a virágboltoson amikor ki megy a nagybani piacra és kiválasztja a szerinte legmegfelelőbb helyet ahol a rózsát vagy bármelyik virágot megveszi. Számít az is hogy a virág melyik országból származik, mennyi időt utazott illetve hány napja van az árusnál. Ellenőriznie kell, hogy a virág levele és a szirmok egészségesek és nagyon fontos a rózsa fejek mérete is, mert nem mindegy, hogy amikor a virág csokorba van kötve a zöldben látszik avagy sem.

Milyen rózsát választunk?

rózsa
Mi az Ecuadorból származó rózsákat szeretjük, mert tartósabb, min a Holland társaik, illetve a rózsa feje is sokszor nagyobb, a szár vastagabb, ezért a rózsafejek nem hajlanak le olyan hamar! Sok nagykeres elköveti azt a hibát, hogy a virágot nem rakja vízbe, egy hűtőkamrába tárolja 0-10 C˙ közötti hőmérsékleten. Ekkor egy bizonyos idő elteltével beindulhatnak olyan visszafordíthatatlan folyamatok, amik a rózsa károsodásához vezetnek, legrosszabb esetben az, hogy megveszi a virágboltban a rózsát és 1 óra-1 nap alatt tönkre megy otthon a vázában! A vállalkozásunk beindulásakor mi is beleestünk hibákba, mert nem tudtuk, hogy kitől nem szabad virágot vásárolni, ezeket a virágokat leírtuk selejtbe. Szerencsére Már sok éve megvannak a jól bevált helyeink, így friss rózsát küldünk házhoz, így nem lesz a virágküldés a végére egy rémtörténet!

A rózsakosár elkészítése

rózsa
A rózsakosarat a kreatívabb embereknek nem nehéz elkészíteni. Szükség van hozzá egy kosárra, celofánra és vizes oázisra. Az oázist be kell áztatni vízbe, a kosarat ki kell bélelni a celofánnal és miután az oázis kellőképpen megszívta magát a vízzel, formára kell vágni és a kosárba kell rakni. A kosár pereméhez közel különböző zöldeket rakhatunk, rezgővel díszíthetjük. A rózsákat olyan hosszúra vágjuk le, hogy a kosár fülén ne lógjon túl, a rózsákkal középről haladjunk kifelé és minden sor közé rakjunk zöldeket és rezgőt. Figyeljünk arra, hogy a rózsák szárhossza a kosár pereméhez közeledve egyre rövidebb legyen, mert akkor jön ki a tökéletes gömb forma.

Milyen a virágtőzsde?

rózsa
Ők nem kicsiben nyomják, náluk a virágküldés teherautóval történik :) A virágok termesztése ma már nem úgy történik mint régebben, sőt mára már Magyarországon kihalófélben van a szakma, sajnos a virágtermesztést is elérte a “globalizáció” , az EU hatására elárasztottak minket a külföldi virágokkal, ezzel csődbe taszítva azokat akik ebből éltek. Még nálunk haldoklik ez a tevékenység, Hollandiában virágzik a tőzsde! Természetesen így már a virágok ára is az euró ingadozásától és az összes ország vásárlási kedvétől függ, így fordulhat elő, hogy egy nap alatt a nagybani piacon 1 szál virág ára akár 100-150 Ft-al drágább, ami árkülönbséget a virágboltosok nyelik be. Oroszországban óriási kultusza van a virág ajándékozásának, virágküldésnek, az ott élő emberek rengeteg virágot vásárolnak, így előfordult már hogy Valentin napkor az Oroszok a tőzsdén felvásárolták majdnem az összes elsőosztályú vörös rózsát, így a többi országnak meg kellett küzdenie a maradékért és így tornászták fel az árakat a csillagos égig! Számunkra felfoghatatlan modern technológiával adják-veszik a virágokat és irányítják a világ bármely részére. Becslések szerint 12 milliárd szál virág cserél gazdát ezen a helyen és a hasznuk is egészen magas, mintegy 4 milliárd euró évente. És rajtuk kívül vannak mások is… Érdemes a fotókat és a videót megnézni, így kiderül, hogy a virágcsokor amit a kezünkben tartunk, egy igazi világutazó :)

Rózsa kosár
Név: Rózsa kosár E-mail: Cím:
1094 Budapest, Liliom u. 21, Pest, Magyarország

Kategória: rózsa kosár, Virágfajta: rózsa