Mi is az a Valentin nap

Mi is az a Valentin nap


Mi is az a Valentin nap
Miről is szól ez a cikk röviden?
Ma a fiatalok már csak a szerelem ünnepeként emlegetik a Valentin napot, viszont sokan nem tudják azt, hogy ez az ünnep a régi ókori időkre vezethető vissza. Nézzük meg, hogy mi ennek a szerelmes ünnepnek az eredete és azt is, hogy ezen a napon milyen virágokat illik adni szerelmünknek.

A Valentin nap eredete

rózsa
A Valentin nap Szent Bálint nevéhez fűződik. Legendák szólnak az Ő életéről, miszerint börtönbe zárták Őt azért, mert fiatal párokat adott össze. Abban az időben ez bűnnek számított ugyanis II. Claudius császár elrendelte azt, hogy a fiatal férfiaknak, akikből jó katona lehet, tilos házasodniuk. Szent Bálint viszont ezt nem tartotta be, a keresztény hagyományok szerint megeskette a fiatalokat. Claudius császár börtönbe záratta Bálint papot, aki megismerkedett odabent a börtönőr vak lányával, akit a szeretet erejével meggyógyított, majd a kivégzése napján, február 14.-én egy levelet hagyott hátra, amit úgy írt alá, hogy a te „Te Bálintod”. Tehát a Valentin nap eredete erre az időre tehető.

Valentin napi szokások, hagyományok

rózsa
Sok babona, vagy hiedelem tartozik a Bálint naphoz, ugyanis nem csak a szerelem fűződik hozzá. Az egyik ilyen megfigyelés vagy babona azt mondja ki, ha Valentin napon száraz-hideg idő van, akkor a termés nagyon jó lesz. Egy másik hiedelem szerint február 14.-én választanak párt a verebek és ezen a napon térnek vissza a vándorgalambok is, ezért ezen a napon szokássá vált a madarakat etetni. Máshol azt mondják, hogy ezen a napon, ha reggel csókot kap a nő, akkor nagy szerencséje lesz. Az ókorban például a lányok ezen a napon templomba mentek, ahol megjósolták nekik, hogy milyen lesz a férjük. Volt, aki abban hitt, hogyha babérlevelet tesz a párnája alá, akkor reggelre megálmodhatja azt, hogy milyen lesz a férje. Rengeteg babona született a Valentin nappal kapcsolatban, amire ma biztos felkapjuk a fejünket

Milyen ajándékot illik adni Valentin napra?

rózsa
Napjainkban a vörös rózsa a legkelendőbb ezen a napon, világszerte ekkor fogy a legtöbb vörös rózsa, és mivel ilyen kelendővé válik, ezért a Holland tőzsde tesz az árak emeléséről is, hogy ne lehessen Valentin napon olcsón vörös rózsához jutni. A vörös rózsa a klasszikus ajándék ezen a napon, de az ár miatt többen is alternatívát keresnek, ezért egyre népszerűbbek a piros tulipán csokrok is, vagy azok a virágok, aminek piros a színe. A bordó színű királyliliom vagy orchidea is jó választás lehet ezen a napon! Napjainkban a virágdobozok is egyre népszerűbbek, ebből a legjobb választás a szív alakú rózsa box aminek az alakja utal a szerelemre, amibe ugyan csak vörös rózsát kérnek. Tehát elmondhatjuk, hogy ezen a napon bármelyik virág számításba jöhet, ami piros, vagy vörös színű!

Mi is az a Valentin nap
Név: Mi is az a Valentin nap E-mail: Cím:
1094 Budapest, Liliom u. 21, Pest, Magyarország

Kategória: szív alakú rózsa box, Virágfajta: rózsa