Karácsonyi virágküldés

Karácsonyi virágküldés


Karácsonyi virágküldés
Miről is szól ez a cikk röviden?
Karácsonykor is nagyon népszerű a virágküldés, de milyen virágcsokrokat érdemes ilyenkor küldeni a szeretteinknek, mik ilyenkor a trendek?

Grincsfa

rózsa
A Grincsfa, vagy manófa napjainkban egy nagyon közkedvelt karácsonyi dekoráció, amit akár saját magunk is elkészíthetünk. Ha nincs időnk ezzel foglalkozni, akkor érdemes egy virágboltot felkeresni, vagy az interneten körbenézni, hogy hol mennyibe kerül egy Grincsfa. A mesefilm ihlette kis fenyő méltán közkedvelt dísz karácsony előtt. Irodákban és recepciók asztalán is sűrűn találkozhatunk vele. Kisebb lakásokban is évek óta a karácsonyfa helyett Grincsfát állítanak. A boltokban díszített és díszítés nélküli fát is találhatunk, így magunk eldönthetjük azt, hogy mi szeretnénk díszíteni, vagy kész fát vásárolunk.

Adventi koszorú

rózsa
Az adventi koszorúkat már Karácsony előtt egy hónappal keresik, mert minden vasárnap egy gyertyával többet kell meggyújtani rajta és Karácsonykor az utolsót. Az adventi koszorúk sok formában léteznek, vannak a hagyományos fajták, kör alakú koszorú négy darab gyertyával. A gyertyák vagy szimmetrikusan vannak elosztva, vagy egymás mellett vannak. A másik, modernebb formájú adventi dísz, már nem mondható koszorúnak, inkább asztaldísz. Bármilyen formájú kaspót fenyőágakkal díszítenek, és négy gyertyát raknak bele. A gyertyák formája is lehet bármilyen, akár bagolyforma is. Végül is teljesen mindegy, hogy koszorút, vagy asztaldíszt csináltatunk, a lényeg, hogy a négy gyertya megtalálható legyen rajta.

Karácsonyi virágcsokrok

rózsa
A karácsonyra szánt virágcsokrok általában piros flamingót, vagy amaryllis-t tartalmaznak. Lehet, hogy a színe miatt választják ezeket a virágokat az emberek. A decemberi hónapban a legfelkapottabbak ezek a virágok. A csokrokat a virágkötők Karácsonyi hangulatúra díszítik. A csokorba kerül selyemfenyő, gömbök és mindenféle dísz, ami kötődhet a Karácsonyhoz. Sokan persze nem tartják be ezeket a trendeket és Karácsonyra kifejezetten a szokásos vörös rózsa csokrokat választják, na persze nem a szerelem, hanem a szeretet jegyében. A rózsák közül ilyenkor a vörös és a fehér színű fogy a legjobban. A karácsonyi hangulat megteremtéséhez nélkülözhetetlenek a virágkötők munkái, ezért kijelenthetjük, hogy a Karácsony is egy virágos ünnep, amikor a virágküldés segítségével meglepheti az összes távoli és közeli rokonait.

Karácsonyi virágküldés
Név: Karácsonyi virágküldés E-mail: Cím:
1094 Budapest, Liliom u. 21, Pest, Magyarország

Kategória: virágcsokor, Virágfajta: rózsa