A rózsa

A rózsa


A rózsa
Miről is szól ez a cikk röviden?
A rózsa az emberek legkedveltebb virága, gondoljunk csak bele, ha egy szerelmes férfi udvarolni szeretne akkor tuti 1 szál vörös rózsát ad a meghódítani kívánt Hölgynek. Egy kicsit most elmélyedünk a rózsák történetébe, hogy megértsük azt, hogy miért kedvelik az emberek annyira ezt a csodás virágot és hogy milyen formában a legnépszerűbb, mit tudunk erről a kedvenc virágról.

A rózsa mint virág

rózsa
A rózsa a nevéből adódóan is a rózsafélék családjába tartozik. Eddig körülbelül 200 fajta rózsát tartanak nyílván a tudósok. A rózsa az északi földtekén a legelterjedtebb, itt is inkább a mérsékelt éghajlati övön, mert itt érzi jól magát. A rózsákra jellemző, hogy száruk tüskés és 2-5 méterre is megnőhetnek. A kúszó fajta rózsa pedig akár 20 méter hosszú is lehet. A rózsa másik jellemzője, hogy a fajok könnyen kereszteződnek egymással, ami megnehezítheti az azonosításukat. A rózsa neve a latin rosa névből ered, de több régi nyelvben is fellelhető. A legtöbb rózsa lombhullató, de van néhány kivétel, ami télizöld, vagy örökzöld, ez inkább Délkelet Ázsiára jellemző.

A rózsa csokor

rózsa
A rózsa csokor sokféle lehet, akár azt is mondhatnánk, hogy olyan sokféle, mint ahányféle csokit szeret GOMBÓC ARTÚR! De kinek adhatunk rózsa csokrot, egyáltalán milyen kinézetű és hány szálas legyen? A rózsa csokor a legkedveltebb virágcsokor, az emberek többsége ugyanis a rózsát szereti a legjobban. A virág színe sokféle lehet, akár kék vagy arany is, a csokor formája pedig lehet hosszúkás, kerek, vagy csak egyszerű szorosan kötött. A szorosan kötött rózsa csokor azoknak az embereknek tetszik, akik nem szeretik a csicsás dolgokat, a csokorhoz nem szeretnének semmiféle körítést, csak a rózsákat egy díszpapírba és kész. A kibontás után a hosszú szárú rózsák díszítik a vázát és bármilyen lakás díszévé válik. A hosszúkásra kötött rózsa csokor alkalmas ballagásra, évfordulóra, de akár temetésre is. Itt a fő szempont az, hogy a csokorban viszonylag kevés rózsaszál található, és ezek a rózsák vannak díszítve zöldekkel úgy, hogy minél nagyobb, hosszabb csokor legyen a kevés szál ellenére. Akár már három szálból is elkészíthetik a virágkötők. A kör alakú rózsa csokor akár száz szálas is lehet, a rózsák feje szorosan egymás mellé kerül úgy, hogy egy óriási félgömböt alkossanak, és a csokor alja van bezöldezve, rezgővel és díszpapírral díszítve. Ezeket a csokrokat nagyobb születésnapra és évfordulóra is bátran küldheti, de az esküvői csokrok többsége is körcsokor. A virágküldés segítségével éves szinten, több ezer rózsa csokor fogy, a mestervirág kínálatából és ezt egészíti ki az összes többi virágból készült csokor.

Kinek ajánlott rózsa csokrot adni?

rózsa
A rózsa és a rózsacsokor minden korosztály számára megfelelő ajándék, mert a legtöbb ember szereti. A rózsát sok alkalomra is lehet küldeni, például, ha egy születésnapot ünneplünk, akkor kérhetünk olyan rózsacsokrot, ahol a szálak száma megegyezik a megajándékozott életkorával. Esküvőre pont a ma szállítottunk ki egy rózsa csokrot, a kérés az volt, hogy a fehér és a kék színek domináljanak benne, mert az esküvő hangulata-témája is ilyen színvilágú. Legyen bármilyen ünnep, a rózsa egy univerzálisan adható virágfajta, kicsiknek nagyoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt!

A rózsa
Név: A rózsa E-mail: Cím:
Mestervirág.hu, Pest, Magyarország

Kategória: virágcsokor, Virágfajta: rózsa